Hieronder vindt u een selectie van artikelen uit diverse edities van magazine Effect. Zo kunt u zich een beeld vormen van het blad.
Amazon, een koopje van 1.000 miljard dollar
Lees verder
Amazon, een koopje van 1.000 miljard dollar
Amazon, ’s werelds grootste internetwinkel, behoeft vermoedelijk geen introductie. In de Verenigde Staten wordt meer dan de helft van alle internetaankopen gedaan via Amazon en ook internationaal breidt het bedrijf sterk uit, dit jaar door onder meer de Nederlandse markt te betreden. Het aandeel lijkt duur, maar is zeker koopwaardig, meent Hendrik Oude Nijhuis.
Windenergie gaat mainstream
Om de internationaal afgesproken klimaatdoelstellingen van Parijs te halen, moet meer worden ingezet op hernieuwbare energie die de vervuilende fossiele energievormen geleidelijk zal vervangen. Daarvoor zijn forse investeringen nodig. Het zijn niet alleen de windmolenbouwers die daarvan profiteren.
Beleggen in fysiek goud: volop mogelijkheden
Lees verder
Beleggen in fysiek goud: volop mogelijkheden
In tijden van onrust kan goud vaak op extra belangstelling rekenen van beleggers. En dan vooral de fysieke varianten, zoals munten en baren. Een aantal partijen op de Nederlandse markt richt zich op de verkoop, inkoop en opslag van fysiek goud. Waar moet je aan denken? En wat zijn de risico’s en kosten?
ASML’s technologische voorsprong moet zich nu uitbetalen
Lees verder
ASML’s technologische voorsprong moet zich nu uitbetalen
Technisch vernuft, massa’s kapitaal, geduld, doorzettingsvermogen en hier en daar een tikkeltje geluk. Het zijn enkele van de factoren die het astronomische succes van ASML verklaren. Het concern wil de sterke marktpositie behouden door te blijven investeren. Maar helemaal immuun voor risico’s is ook de technologiegigant uit Veldhoven niet.
Duurzame beleggingsfondsen: Nog een wereld te winnen
Lees verder
Duurzame beleggingsfondsen: Nog een wereld te winnen
Beleggingsfondsen slagen er redelijk goed in om het geld van beleggers op een verantwoorde manier te investeren. Daar hangt wel een prijskaartje aan en voorlopig is er nog geen verband te bespeuren tussen duurzaamheid en rendement.
Koers-winstverhouding is een wespennest voor beleggers
Lees verder
Koers-winstverhouding is een wespennest voor beleggers
Snel bedrijven vergelijken? Dan is de koers-winstverhouding een van de favoriete hulpmiddelen van veel beleggers. Dat blijkt een slechte keuze.
Methode Lakonishok werkte het beste
Sinds begin 2014 volgt de VEB de Europese aandelenmarkt met behulp van de beleggingsstrategieën van twaalf topbeleggers. De selecties presteerden voor het tweede jaar op rij beter dan de markt, maar de verschillen waren groot. We zetten de meest opvallende gebeurtenissen op een rij en blikken vooruit naar de rest van 2016.
Gamechangers: Vliegende winstmachines
Sommige bedrijven veranderen de wereld, en beleggers van het eerste uur kunnen er schatrijk mee worden. Maar het vergt geduld en stalen zenuwen om te beleggen in potentiële ‘gamechangers’. Vele redden het uiteindelijk niet. Welke bedrijven kunnen profiteren van de opkomst van onbemande luchtvaartuigen, ook bekend als ‘drones’?
Gespreid beleggen kan heel goedkoop
Banken en vermogensbeheerders adverteren prominent met totaalpakketten die een belegger de mogelijkheid bieden om in één keer gespreid te beleggen. Maar dat kan goedkoper, zonder veel extra inspanningen.